Travertin

Travertin Ploče – Prefinjen i Rustičan Izgled

Klasičan izgled travertina odlikuje pomalo istrošen izgled, šupljikav izgled. Vlasnici kuća koji žele lepotu prirodnog kamena, ali žele cenovno pristupačniju opciju, trebalo bi da razmotre travertin ploče. Iako se ova vrsta kamena i dalje smatra luksuznom opcijom, često je mnogo isplativija od granita, mermera i sličnih alternativa.

Visoka bakteriološka rezistentnost

Otpornost na fleke od tekućine

Visoka rezistentnost na grebanje

Napravljen obradom prirodnog kamena

Lako i jednostavno održavanje

Vrste Travertina

Varijacije u boji travertin kamena su beskrajne, pa ako postoji određena nijansa koju ste imali na umu, možda ćete je naći u ovom kamenu. Pored varijacije boja, na raspolaganju je i veliki broj završnih obrada koje kupac može zahtevati.

Prednosti Travertino Kamena

Već nekoliko decenija travertin kamen se koristi kao glavni sastojak u građevinskim procesima, pa je zato čest izbor i u izgradnji terasa, staza i dvorišta. Ako pogledate mnoge drevne zgrade i spomenike, videćete da je travertian jedna od najvažnijih elemenata ovih građevina.

Lako Rezanje i Oblikovanje

Travertin ploče se odlično prilagođavaju u gotovo svakom prostoru, uključujući male prostorije i neravnomerna područja. Razlog zašto se dobro prilagođava je taj što su travertinske pločice jednostavne za oblikovanje i rezanje.

Trajnost

Slično kao kod većine podova od prirodnog kamena, travertino pločice su izuzetno izdržljive i dobro se drže pod velikim prometom pešaka. Ova izdržljivost ga čini pogodnim izborom za unutrašnju i spoljnu ugradnju.

Jednostavno Održavanje

Iako travertinski pod zahteva nešto više održavanja nego podovi napravljeni od mermera, održavanje ovih pločica je lako ako se koriste odgovarajući proizvodi.

Širok Spektar Boja

Varijacije u boji travertin kamena su beskrajne, pa ako postoji određena nijansa koju ste imali na umu, možda ćete je naći u ovom kamenu. Pored varijacije boja, na raspolaganju je i veliki broj završnih obrada travertino ploče koje kupac može zahtevati.

Zanimljive činjenice o našem travertino kamenu

U fazi istraživanja ste, normalno je da Vam treba više informacija. Evo nekih interesantnih stvari za koje se nadamo da će Vam pomoći u odabiru najboljih travertino kamena.

  • Svaki naš travertino kamen prolazi test radiologije što znači da je apsolutno siguran i bezbedan po ljudsko zdravlje i životnu sredinu.

  • Svaka travertin ploča za koju se odlučite je jedinstveni komadni nameštaj koji nema šablonsku cenu, zato je najbolje da nas kontaktirate putem telefona i potrudićemo se da napravimo ponudu koja je najbolja za vas.

  • Želimo da vaš prirodni travertino kamen traje zauvek, zato svaki rad finiširamo adekvatnom zaštitom. Možemo se pohvaliti dugogodišnjom saradnjom sa italijanskom firmom Tenax koja je najstarija italijanska firma za zaštitu kamena.

  • Ne ugrađujemo travertino kamen u sirovom stanju već preko materijala nanosimo impregnaciju i zaštitu protiv tehničkih oštećenja i hemijskih upijanja. Na zaštitu dajemo dodatnu garanciju.

Interesuje vas cena travertina?

Ukoliko želite da saznate tačne cene travertino kamena slobodno nam pošaljite upit ili nas jednostavno pozovite.

Potrudićemo se da Vam što bolje pojasnimo celokupan proces, odredimo najpovoljniju cenu travertina i savetujemo Vas koji materijal će najbolje da se uklopi u Vaš enterijer.

Pozovite nas
Pošaljite upit