Mermerne stepenice očaravaju. Granitne stepenice ostavljaju poseban stilski pečat. Kvarcne stepenice dočaravaju vizuelnu eklektiku. Bez obzira na materijal, stepenice od mermera, ali istovremeno i stepenice od granita, kao i potpuno čarobne stepenice od kvarca – pričaju posebnu priču, sa sobom noseći bezbroj fantastičnih epiteta.

Mermerne stepenice – netipična klasika

Da li ste ljubitelj klasike, tradicije, modernog, eklektičnog, bazičnog ili neobičnog? Bez obzira na stil koji vam je blizak, u moru ponuda sa lakoćom možete naći pravu. Stručnjaci su tu da vašu viziju sprovedu u delo kada je reč o bilo kom građevinskom momentu – pa tako i o stepenicama.
Kada je reč o stepenicama i izboru istih, jednako su bitni praktični i vizuelni momenat. Važno je da, su, pre svega, sigurne i stabilne – ali isto tako i očaravajuće, udišući poseban karakter prostoru, dajući mu ono nešto, ‘x-faktor’ enterijera ili eksterijera, u zavisnosti od svoje svrhe.
Ukoliko ste u potrazi za nečim što je sinonim za luksuz, kvalitet i skupocen, prefinjen ali svakako moderan stil – birajte stepenice od mermera.

Granitne stepenice, moderna eklektika na delu

Dizajn doma ili poslovnog prostora, kao i svi detalji u njemu – govore mnogo o senzibilitetu i ukusu vlasnika prostora. Detalji u domu kreiraju kulturu, a kultura stvara posebne vrednosti koje se nakon uspostavljanja moraju pažljivo negovati. Bez obzira na to za koji materijal i za kakav stil stepenica se odlučite, jedno je sigirno – sa autentičnim, ali visokokvalitetnim materijalom ne možete pogrešiti. Baš takav, jeste granit – poseban, jedinstven, specifičan. Ne za svakoga, već za one koji ga odaberu sa razlogom i znaju da ga cene. Takođe, ukoliko izaberete stepenice od granita, nećete pogrešiti; sasvim sigurno, dobićete istinsku vrednost, sjajan estetski momenat, kao i beskompromisan kvalitet.

kvarcne stepenice

Kvarcne stepenice – jedinstvenost na delu

Pri izboru stepenica, bitno je da znate koje su vaše želje, koje potrebe, koje mogućnosti – a onda, da ih uz razgovor sa stručnjakom (dizajnerom, arhitektom, građevinskim radnicima) i detaljne specifikacije, sve uskladite u savršeno idejno rešenje. Takođe, bitno je da znate da li su stepenice spoljašnje, unutrašnje, koliko treba da su čvrste ili otporne, koliki teret podnose, da li vam je bitnije da su praktične ili vizuelno atraktivne, da li su više simbol ukusa, vrsta ukrasa? Šta god da je cilj i šta god da birate – birajte pažljivo, predano, i birajte najbolje. Ukoliko ste ljubitelj nečeg malo drugačijeg, a ne toliko bazičnog i običnog – stepenice od kvarca su odgovor na vaše zamisli i želje.

Odgovarajuće stepenice savršen su spoj modernog i tradicije

Postoje određeni enterijerni (i eksterijerni) momenti koji nikada ne izlaze iz mode. Oni nose drevno poreklo, dočaravaju posebnu priču, veličanstveni su i vanvremenski.
S vremena na vreme, prolaze kroz minorne promene, prilagođavaju se novom, modernom dobu, postaju malo dostupniji, na oduševljenje mnogih. Baš takvi “momenti” jesu stepenice od marmera, granita i kvarca. Nekada su mermer, kvarc i granit bili rezervisani samo za najimućnije, ali danas je pregršti izbora i rešenja koja dozvoljavaju većem broju ljubitelja ovih fenomenalnih materijala, da uživaju u njima čineći ih delom svog doma ili poslovnog prostora.
Prirodni kamen idealan je izbor kada je reč o stepenicama, zbog visoke otpornisti ali i jedinsvene lepote koja ne jenjava.
Takođe, veoma bitna stavka jeste ta, da u preciznom planiranju procesa kao što je izbor i izrada stepenica, ne zaboravite da izaberete pouzdan tim stručnjaka sa dugogodišnjim iskustvom, koji će vas saslušati, razumeti, posavetovati – ponuditi najbolje moguće rešenje i sa lakoćom ostvariti željenu viziju.
Svakako, bez obzira na to za koji materijal izaberete za izradu stepenica – sa materijalima poput mermera, kvarca i granita nema greške, a wow momenat na kraju procesa je zagarantovan.
Pomenuti materijali i stepenice od istih simbol su istančanog ukusa, i predstavljaju vrednost za ceo život, predstavljaju – ulaganje u budućnost.