Da li ste ikada poželeli kuhinje od mermera kao iz časopisa, nalik onoj iz holivudskog filma ili možda neku koju vidite putem socijalnih mreža, na prestižnim stranicama enterijera?

Mermer je sinomim za svedeni luksuz, za nenametljivu, jedinstvenu stilsku eleganciju.

Specifičnu sofisticiranost mermera retko koji materijal može zameniti – mermer je savršen, skladan spoj kombinacija modernog i tradicije, oplemenjene novim dekorativnim momentima i varijacijama na temu. Izbori su neograničeni i prilagodljivi svačijem, ali svakako istančanom ukusu.

Da li enterijer može imati X- factor? Naravno!

Kako?

Odgovor na ovo pitanje, krije se u detaljima. Detaljima u vidu unikatnih, dugotrajnih komada i pažljivo izabranog materijala. Mermer. Materijal koji istovremeno ima stilsku težinu i lakoću, materijal koji ne operećuje, koji može biti glavna ili sporedna uloga enterijera, po želji. U zavisnosti od senzibiliteta vlasnika prostora, pri izboru, u ovom slučaju kuhinje od mermera.

Kuhinja od mermera odiše jednostavnom elegancijom i simbol je prefinjenog ukusa.

Kuhinje od mermera odaju utisak visokog stila, luksuza i deluju glamurozno. Pored toga što je vizuelno veličanstven, mermer je izuzetno kvalitetan, snažan, moćan materijal, a uz to je i veoma izdržljiv – stoga ne iznenađuje činjenica da arhitekte i dizajneri enterijera sve češće biraju upravo mermerne ploče kao savršeno idejno rešenje.

Zlatno pravilo dekoracije – živite sa onim što volite.“

  1. Bez obzira na to za koju vrstu mermera se opredelite, svakako nećete zažaliti jer je lepota ovog materijala bezvremenska. Zahvaljujući njegovom sjaju, prostor deluje prostrano, prirodno, a moguće je izabrati raznolikost boje – nijanse mermernih ploča su neograničene. Upravo iz tog razloga ploče od mermera za kuhinje najčešći su izbor za oblaganje radnih površina.

  2. Svakako, nije bitan isključivo vizuelni momenat, već i to da kuhinja pre svega bude udobna za korišćenje, kvalitetna, korisna, upotrebljiva. Ipak, značajno je i to da pri izboru stilskog rešenja možete da birate – na primer, mermerne ploče za šank mogu da se kombinuju u raznim varijantama – od rustičnog do modernog stila – u skladu sa onim što volite.

kuhinje od mermera za vas

Usled planiranja procesa izrade mermernih kuhinja, treba obratiti pažnju na sledeće stavke:

 • Imajte jasan cilj i preciznu viziju

 • Izaberite pouzdan tim stručnjaka sa dugogodišnjim iskustvom

 • Izaberite tim, pre svega, posvećenih ljudi, koji će vam izaći u susret, razumeti vas i sa lakoćom vam omogućiti željenu viziju

 • Izaberite trend koji vam je blizak, neka vaša kuhinja oslikava vas

 • Prilagodite kuhinjski prostor sebi, a ne obratno

 • Obratite pažnju i na tehničke detalje, poput izolacije – dobra stvar je ta što mermer tokom leta ostaje relativno hladan čak i pod direktnom sunčevom svetlošću, dok tokom zime zadržava toplinu. Mermer je idealan izbor jer na ovaj način omogućava uštedu na troškovima hlađenja i grejanja

 • Gledajte u bućnost, a ne samo na trenutno rešenje. Bitno je da materijal za kuhinju bude dugovečan, a mermer upravo to i jeste

 • Dobro se raspitajte pre nego što napravite konačan izbor. Pre svega, ploče od mermera su neverovatno izdržljive i jake, zbog toga se mermer se već vekovima koristi kao građevinski materijal, a broj zadovoljnih ljudi koji se opredeljuju za ovaj vid dekoracije iz dana u dan raste

 • Birajte uvek samo najbolje za sebe i svoj prostor kako biste doživotno i bez razmišljanja mogli da uživate u istom

Na sreću, danas više nego ikada – profesionalci u ovoj oblasti idu u korak sa novim tehnologijama, trendovima, dajući klijentima pregršt izbora za savršen rezultat, oživljavajući njihovu viziju i istovremeno bivajući saveznici na putu transformacije.

Kuhinja je prostorija u kojoj se ne stvaraju samo obroci, već i uspomene. Za kvalitet istih, neophodno je da živimo, radimo, jedemo, kuvamo u enterijeru koji nam prija, koji nas čini srećnim, spokojnim, koji inspiriše. Stoga, birajte najbolje za svoj životni prostor, a samim tim i za vas. Kuhinje od mermera su nepogrešiv izbor!